Aktuelt

Høstferie uke 40

Skolens resepsjon er stengt hele uken. Telefonen betjenes som normalt. Henvendelser på e-post kan mottas. (strommenvgs@viken.no)

Bussjåfører ut i streik

Det er til tross for buss-streiken vanlig skole. Dersom du er forhindret fra å komme, må du gi beskjed til kontaktlærer. Partene kom ikke til enighet om ny bussbransjeavtale, og alle rutebussjåfører i Oslo og Viken er tatt ut i streik fra søndag morgen. Det rammer busstilbudet i hele fylket.        

På grunn av den fortsatt pågående pandemien Covid 19 blir det i år ikke tradisjonelle foresattemøter.

  Hvert programområde organiserer sine foresattemøter, og hver klasse vil få beskjed om når og hvordan de skal avholdes. 

Velkommen tilbake til skolen etter en velfortjent sommerferie!

I begynnelsen av skoleåret er det mye nytt og mange praktiske ting som må ordnes. Her er en liten huskeliste.

Jentene på automasjon

  -Automasjonsfaget er i voldsom vekst, så vi er ganske sikre på å få jobb etter at fagbrevet er på plass. Men det er også enkelt å komme seg videre, så man har veldig mange valgmuligheter. Uansett er det kult å sette seg i en posisjon der man kan ha greie på noe som ingen andre på arbeidsplassen kan. Leah Magdalena Hugdal Marchen og Guro Carlstad går på Vg3 automasjon på Strømmen videregående skole i Lillestrøm kommune, og synes hverdagen er utrolig spennende. Men de ser for seg at det skal bli enda morsommere å komme seg ut i læretid etter skolen, og få seg en jobb.

Foresatte har ennå ikke tilgang til VIS Visma InSchool

Av hensyn til personvern kan vi ikke hente informasjon om foresatte til elever over 18 fra folkeregisteret til Visma InSchool (VIS). Det medfører at leverandøren må lage en ny løsning der elevene selv kan gi foresatte tilgang. Vi må derfor dessverre utsette å gi foresatte, også til elever under 18 år, tilgang til VIS. Vi håper at vi kan gi foresatte tilgang før høstferien .  

Aktiver og sikre din Viken-bruker

For å få tilgang på programvare og andre tjenester du trenger som elev i Viken fylkeskommune må du aktivere din Viken-bruker. Vi anbefaler at du gjør dette før skolestart.  Av hensyn til dine og andres personopplysninger vil du noen ganger måtte oppgi mer enn passordet ditt får å få tilgang. Dette kaller vi for to-trinnskontroll, og kan ligne litt på Bank-ID på mobil. Kontoens to-trinnskontroll bidrar til å gjøre det vanskeligere for andre å misbruke kontoen din.  

1. Visma InSchool – VIS

De videregående skolene i Viken fylkeskommune bruker Visma InSchool (VIS) som skoleadministrativt system. I VIS lagrer skolen informasjon om din skolegang i videregående opplæring, og her finner du timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, registreringer av fravær, karakterer og mye mer.  

Fagskolestudenter og elever i vg3 fagopplæring i skole

På grunn av Covid 19 vil det bli en annerledes skolestart. Alle nye fagskolestudenter vil få mail om oppstarts tid og sted fra skolen. Vg3 i fagopplæring i skole vil få mail om oppstartstid og sted.

Velkommen til nytt skoleår!​

Alle må gå gjennom og følge denne informasjonen for at det skal være trygt for både elever og lærere å begynne på skolen​.

Til toppen